Search found 34 matches

by ubartsch
Sun Nov 04, 2007 3:28 pm
Forum: Other questions
Topic: odd list behaviour
Replies: 6
Views: 4098

hi, problem solved: a simple copying of the vector used for recording into a new vector works.] something like: V2=new Vector() forsec injsec{ V2.record(&v(p),T) run() V3 = new Vector() V3.copy(V2) Vlist2.append(V3) } gives the real data! it seems the critical mistake was to create a new Vector for ...
by ubartsch
Mon Oct 29, 2007 6:08 pm
Forum: Other questions
Topic: odd list behaviour
Replies: 6
Views: 4098

getting further... as soon as i leave the forsec injsec loop, the absolute object id's reference to different data. line A gives me a perfect match with the graph in injectstimrun(), whereas line B matches with teh result in the save() proc. is there any way that forsec can alter the object id's? an...
by ubartsch
Mon Oct 29, 2007 5:03 pm
Forum: Other questions
Topic: odd list behaviour
Replies: 6
Views: 4098

a little remark,
same thing happens when i use an array for collecting vectors.
so it's not a list problem.
is there any way that the data in the vectors could have been altered "accidentally"?
why are the id's still the same?

or maybe the graph is not showing the correct data ?

ub
by ubartsch
Mon Oct 29, 2007 11:53 am
Forum: Other questions
Topic: odd list behaviour
Replies: 6
Views: 4098

Hi Ted, Many thanks for the help, the improvemnts make sense, didnt know one could use loc for any point process, not just Impedance. Why is that not in the programmers reference? Unfortuntely the problem persists even after having made the suggested modifications. Apparently squared brackets work f...
by ubartsch
Fri Oct 26, 2007 11:27 am
Forum: Other questions
Topic: odd list behaviour
Replies: 6
Views: 4098

odd list behaviour

Hi, I have a strange problem with saving Vectors to Lists. I have writtten a piece of hoc iterates through different positions on a detailed morphological model's dendrite to inject current pulses through an iClamp. The idea is to run t he same cell with only one IClamp at a time recording the resul...
by ubartsch
Tue May 22, 2007 10:58 am
Forum: Parallel NEURON
Topic: ode problem with long syn delays in pNEURON
Replies: 4
Views: 5697

Hi,
Sorry took a while to get back on this.
It seems like the error occurs only with use_local_dt(1).
I am running my networks now without local dt, but just a quaestion:

Is it the case then that you are not supposed to use the local dt solver for parallel networks?

Cheers
Ulli
by ubartsch
Thu May 17, 2007 4:30 pm
Forum: Parallel NEURON
Topic: ode problem with long syn delays in pNEURON
Replies: 4
Views: 5697

I will do my best to narrow down the problem.
As soon as I can reproduce the problem with a minimal version, I'll send you the files.

Cheers
Ullrich
by ubartsch
Tue May 15, 2007 12:59 pm
Forum: Parallel NEURON
Topic: ode problem with long syn delays in pNEURON
Replies: 4
Views: 5697

ode problem with long syn delays in pNEURON

Hi, A question about parallel Neuron: The parallel network model I simulate doesn't seem to like too big synaptic delays. I used synaptic delays up to 15 with set_maxstep(100). To be precise, there seems to be a problem with a gaba mech that I use. Below you find the error message and the respective...
by ubartsch
Mon May 07, 2007 8:34 am
Forum: Parallel NEURON
Topic: reading environment variables in (parallel) neuron
Replies: 3
Views: 5354

Thanks, very much! I spoke to our admin and the new Neuron version will be installed "soon". But in the mean time I would need a quick hack to run my programs. This is the mod file I've written: TITLE getenv COMMENT get environment vars for parallel batch simulation ENDCOMMENT NEURON { GLOBAL jobid ...
by ubartsch
Wed May 02, 2007 4:27 pm
Forum: Parallel NEURON
Topic: reading environment variables in (parallel) neuron
Replies: 3
Views: 5354

reading environment variables in (parallel) neuron

Hi, I have a hopefully simple question: I would like to run multiple versions of my parallel(!) network with different parameter sets. Therefore a started intance of nrn would need some kind of awareness which process it is. Multiple ideas how to realise that: Is there any way to read MPI environmen...
by ubartsch
Thu Mar 29, 2007 7:26 am
Forum: Parallel NEURON
Topic: ode solver in parallel NEURON
Replies: 3
Views: 5373

Hi,
I use Neuron 5.9.10 on an AMD 64bit machine running SUSE Linux 10.1.

I guess a bug in my implementation is much more likely than a Neuron bug so I keep on checking, if I don't find anything I'll send the files.

Many thanks again, Ted!

Cheers
Ullrich
by ubartsch
Wed Mar 28, 2007 3:39 pm
Forum: Parallel NEURON
Topic: ode solver in parallel NEURON
Replies: 3
Views: 5373

corrections

Hi, a bit extra information: I did not use the cv ode in the parallel version hence the similarity of the serial version to the parallel version in the first 50 ms. So if I test the serial fixed step against the parallel fixed step, the result is exctly the same for the first 50 ms. Accordingly, usi...
by ubartsch
Wed Mar 28, 2007 1:12 pm
Forum: Parallel NEURON
Topic: ode solver in parallel NEURON
Replies: 3
Views: 5373

ode solver in parallel NEURON

Hi, I have a more general question on the ode solver in the ParalleNetManger environment in NEURON. I have "parallelised" a network model and I am quite sure that all parameter in the serial and the parallel version are identical. When I simulate the network using the parallel environment (running o...
by ubartsch
Fri Mar 23, 2007 1:27 pm
Forum: Other questions
Topic: save model parameter to xml from hoc
Replies: 1
Views: 3009

save model parameter to xml from hoc

hi,

i would like to save my model parameters to xml without having to use the gui modelviewer, i.e. by simply using hoc code.
is there any description, turorial on that out there? couldn't find any...

many thanks for some help!

cheers
ullrich
by ubartsch
Tue Oct 24, 2006 10:44 am
Forum: Modeling networks
Topic: parallel network simulations and random processes
Replies: 3
Views: 5424

Well,
To answer the question myself: Obviously it didnt!
So I created a proc mkcell() and initilalised the MCellRan4 in the obfunc that returns the cell object!
Now it works!

If that helps anyone?

Cheers
Ulli