Export PlotShape

Managing anatomically complex model cells with the CellBuilder. Importing morphometric data with NEURON's Import3D tool or Robert Cannon's CVAPP. Where to find detailed morphometric data.
Post Reply
figoyouwei
Posts: 41
Joined: Sun Aug 08, 2010 11:09 am

Export PlotShape

Post by figoyouwei » Fri Mar 14, 2014 10:02 pm

Dear Ted,

What is the hoc command to export a PlotShape from NEURON into a publication-ready figure ?

For instance, like the Figure 3a in one of Magee's recent papers ?
http://www.nature.com/nature/journal/v4 ... 11554.html

Thanks.

ted
Site Admin
Posts: 5619
Joined: Wed May 18, 2005 4:50 pm
Location: Yale University School of Medicine
Contact:

Re: Export PlotShape

Post by ted » Sun Mar 16, 2014 12:08 pm

Good question. The PlotShape class, like all other graph classes (e.g. the Graph class), has a method called printfile() that generates an encapsulated PostScript file--read about it in the Programmer's Reference entry on the PlotShape class
http://www.neuron.yale.edu/neuron/stati ... class.html

figoyouwei
Posts: 41
Joined: Sun Aug 08, 2010 11:09 am

Re: Export PlotShape

Post by figoyouwei » Tue Apr 15, 2014 6:28 pm

thank you Ted, it shapes :)

figoyouwei
Posts: 41
Joined: Sun Aug 08, 2010 11:09 am

Re: Export PlotShape

Post by figoyouwei » Fri Nov 07, 2014 5:04 am

Is there a way to specify the resolution in printfile() ? The default one is pretty coarse :)

figoyouwei
Posts: 41
Joined: Sun Aug 08, 2010 11:09 am

Re: Export PlotShape

Post by figoyouwei » Fri Nov 07, 2014 5:25 am

and aside from export resolution, how to specify "ShapeStyle" in hoc code which can be done by GUI ?

ted
Site Admin
Posts: 5619
Joined: Wed May 18, 2005 4:50 pm
Location: Yale University School of Medicine
Contact:

Re: Export PlotShape

Post by ted » Fri Nov 07, 2014 1:05 pm

More good questions.
Is there a way to specify the resolution in printfile() ? The default one is pretty coarse
I don't understand the question. Encapsulated PostScript is a vector format, not a bitmap format. Resolution is not an issue with vector formats, since vector format images are completely rescalable. Perhaps your image editing or word processing software is converting the PostScript to a bitmap format, without you knowing about it.
how to specify "ShapeStyle" in hoc code
Shapes and PlotShapes are graph classes, and Graphs have an exec_menu method. Read about it here
http://www.neuron.yale.edu/neuron/stati ... .exec_menu
If foo is an objref that points to a particular instance of Shape or PlotShape,
foo.exec_menu("Show Diam")
will redraw the figure with line widths proportional to local diameter.

figoyouwei
Posts: 41
Joined: Sun Aug 08, 2010 11:09 am

Re: Export PlotShape

Post by figoyouwei » Sat Nov 08, 2014 8:16 am

thank you, exec_menu() is good !

Post Reply