Search found 5 matches

by pcoskren
Fri Jun 15, 2007 8:09 am
Forum: NEURON Announcements
Topic: NEURON 6.0.1
Replies: 2
Views: 10328

Congratulations, gentlemen!

Wonderful news; I'm looking forward to downloading it and starting to put it through its paces. The cache issues and Python sound particularly exciting.

<http://images.google.com/images?q=champagne> :-)

-Patrick
by pcoskren
Tue Aug 23, 2005 11:35 am
Forum: Other questions
Topic: Good reference on matrix-based numerical simulation
Replies: 3
Views: 4274

Good reference on matrix-based numerical simulation

Hi, I'm spending my subway time lately rummaging around through NEURON's source to see what I can learn. Looking through solve.c, I've quickly become disoriented, and I think the problem is that I don't have a solid enough understanding of the numerical methods involved. I understand that for each n...
by pcoskren
Tue Aug 23, 2005 11:22 am
Forum: Modeling networks
Topic: parallel simulations of networks
Replies: 6
Views: 8712

Re: local variable time step integration for large nets

On 12/2/2004 Bill Lytton <billl@neurosim.downstate.edu> wrote: Mike Hines has developed a local variable time step method which offers substantial speed ups for network simulations. Different neurons have different integrators which allow them to simulate forward at their own rates. He and I have a...
by pcoskren
Wed Jun 29, 2005 10:33 pm
Forum: UNIX/Linux
Topic: Compilation of iv-17 on SGI IRIX64 6.5 fails
Replies: 3
Views: 5793

Fix

The fix turned out to be twofold: 1.) The first line of the "configure" script needed to be changed to point to the bash shell instead of sh. Apparently when sh was used, some of the echo commands to generate the config.sh script generated incorrect results. 2.) gcc 3.0.3 is too old to build NEURON....
by pcoskren
Tue Jun 21, 2005 12:52 pm
Forum: UNIX/Linux
Topic: Compilation of iv-17 on SGI IRIX64 6.5 fails
Replies: 3
Views: 5793

Compilation of iv-17 on SGI IRIX64 6.5 fails

Hello, I'm trying to get NEURON running on a multi-processor SGI running IRIX64, and running into problems right from the get-go, when I try to compile IV. Specifically, if I untar the iv-17.tar.gz from the Yale website, go into the iv directory and type "./configure --with-prefix=`pwd`", everything...