Search found 9 matches

by ibuki
Fri Feb 27, 2015 9:05 am
Forum: Anatomically detailed models
Topic: templating a multi-compartmental cell
Replies: 6
Views: 10374

Re: templating a multi-compartmental cell

Dear Ted, Thank you for the tips. I double-checked the mechanisms: my itGHK was correctly inserted. I will send you a .zip file which contains: 1. The working version without localized T-current (just serve as a comparison) 2. The localizing T-current, but not-yet-working versions: a. in which proc ...
by ibuki
Thu Feb 26, 2015 8:47 am
Forum: Anatomically detailed models
Topic: templating a multi-compartmental cell
Replies: 6
Views: 10374

Re: templating a multi-compartmental cell

Thank you so much Ted, these all worked well and now I have the template. The templated cell has same firing patterns as the original one ( without localizing T-current ), so I suppose I'm safe when no T-current is localized. However, there are two things I want to confirm since T-current setting is...
by ibuki
Wed Feb 25, 2015 4:19 pm
Forum: Anatomically detailed models
Topic: templating a multi-compartmental cell
Replies: 6
Views: 10374

Re: templating a multi-compartmental cell

Dear Ted, I appreciate your informative and detailed reply. I tried to proceed with this approach and there were some questions along the way. 1. Some parameters were not accessible via the CellBuilder interface. Can I set them up directly by editing the .tem script generated from CellBuilder? For e...
by ibuki
Mon Feb 23, 2015 11:23 am
Forum: Anatomically detailed models
Topic: templating a multi-compartmental cell
Replies: 6
Views: 10374

templating a multi-compartmental cell

Hello, I'm trying to template my multi-compartmental cell base on a previous .geo file ( https://senselab.med.yale.edu/ModelDB/ShowModel.cshtml?model=279&file=%5cdendtc%5ccells%5ctc200.geo). For this purpose, I tried to follow the tutorial here: http://www.anc.ed.ac.uk/school/neuron/tutorial/tutC.ht...
by ibuki
Mon Apr 07, 2014 8:01 am
Forum: OS X
Topic: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory
Replies: 8
Views: 9402

Re: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory

ibukis-MacBook-Pro:~ ibuki$ /Applications/NEURON-7.3/nrn/x86_64/bin/nrniv NEURON -- Release 7.3 (1059:24c7ee8666e7) 24c7ee8666e7 Duke, Yale, and the BlueBrain Project -- Copyright 1984-2014 See http://www.neuron.yale.edu/neuron/credits oc> Yes, this command seems to work. Any further comments on ho...
by ibuki
Sat Apr 05, 2014 3:00 pm
Forum: OS X
Topic: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory
Replies: 8
Views: 9402

Re: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory

No, I don't think it works:

Code: Select all

ibukis-MacBook-Pro:~ ibuki$ /Users/ibuki/neuron/nrn/src/nrniv
-bash: /Users/ibuki/neuron/nrn/src/nrniv: is a directory
by ibuki
Sat Apr 05, 2014 8:10 am
Forum: OS X
Topic: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory
Replies: 8
Views: 9402

Re: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory

Hello Ted, 1. Yes, I have a file like that named "nrnenv", which includes the content: export IV=$IDIR/iv export N=$IDIR/nrn export CPU=x86_64 export PATH=$IV/$CPU/bin:$N/$CPU/bin:$PATH ibukis-MacBook-Pro:neuron ibuki$ ls iv nrn nrnenv I'm sorry, but should the export IV=$IDIR/ be export IV=$IDIR/iv...
by ibuki
Fri Apr 04, 2014 8:14 am
Forum: OS X
Topic: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory
Replies: 8
Views: 9402

Re: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory

Thank you! This works perfectly fine. However, when I was trying to do the test run, it gives an error message like this: Ibukis-MacBook-Pro:parallel ibuki$ mpirun -n 4 $N/$CPU/bin/nrniv -mpi test0.hoc -------------------------------------------------------------------------- mpirun was unable to la...
by ibuki
Thu Apr 03, 2014 10:12 pm
Forum: OS X
Topic: error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory
Replies: 8
Views: 9402

error message: nrnmpi_dynam.h: No such file or directory

Hello everyone, I'm trying to install the newest version of NEURON on my osx 10.7 with openmpi. Everything seemed fine to me until I ran into this: Making all in nrnmpi /bin/sh ../../libtool --tag=CC --mode=compile mpicc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I../../src/nrnoc -I../../src/oc -I../../src/parall...