Modeling network in difference v_init

Moderator: wwlytton

Post Reply
chalspark
Posts: 17
Joined: Tue Jun 01, 2010 1:19 am

Modeling network in difference v_init

Post by chalspark » Tue Aug 02, 2011 4:10 am

Hello.

I tried to make network model between CA1 neuron model and my neuron model.

1. Copy the source that Migliore CA1 pyramidal neuron model in ModelDB.

2. Modify the source(Migliore CA1 Pyramidal NEURON source, remove Clamp)

3. Make Template my neuron model

Code: Select all

begintemplate myec
	public exp2, soma

	create soma

	
	 proc init() {
		topol()
		synset()
	}

        proc topol() { 
                insert hh
        }  
	
	
	proc synset () {	
		soma exp2 = new Exp2Syn(0.5)
		exp2.tau1 = 3.8
		exp2.tau2 = 11.4
	}
endtemplate myneuronmodel
 
4. Make my neuron model in Migliore source

Code: Select all

objectvar mn
mn = new myneuronmodel()
5. Connect two neuron through netcon

Code: Select all

objref netcon
soma netcon = new NetCon(&v(0.5), mn.exp2,0,0,0.0002)
6. Insert Stimulation for example IClamp

I success to confirm connection between two neurons, but my neuron model voltage trace has a question.

CA1 model v_init is -65mV, but my neuron model v_init is -60mV. (my neuron model e_pas is -65mV)

Therefore my neuron model membrane voltage start at -65mV.

Can I have two v_init in one hoc file?

ted
Site Admin
Posts: 5566
Joined: Wed May 18, 2005 4:50 pm
Location: Yale University School of Medicine
Contact:

Re: Modeling network in difference v_init

Post by ted » Wed Aug 03, 2011 9:53 am

Can I have two v_init in one hoc file?
Each cell in a network model may be initialized to its own initial membrane potential.
But I don't understand why you would need to do this.
CA1 model v_init is -65mV
OK.
my neuron model v_init is -60mV. (my neuron model e_pas is -65mV)
According to the template in your message, that cell doesn't have pas. It has hh, and hh has a resting potential of -65 mV.

Post Reply